Velen hebben de droom om model te zijn. Modellenbureaus hebben dan ook keuze uit een grote database. Daarom is het als model van belang om te kunnen presteren op een hoog niveau. Promoot jezelf op het internet, maar ook in real life. Je zult nooit succesvol worden als niemand van je bestaan af weet, zorg voor een goed portfolio en probeer daarbij om media aandacht te realiseren.

Hoe kom ik over als persoon. Ben ik gedreven genoeg? Want één ding is zeker: met een afwachtende houding kom je nergens in de modellenbranche.

1. Het moet “allemaal” perfect zijn

Vele modellen hebben een zeer mooi en uitgebreid portfolio met honderd foto's. Maar bij een zeer grote hoeveelheid foto’s krijgen deze misschien niet de aandacht die ze verdienen. Beperk daarom je portfolio tot de allerbeste foto’s met voldoende variatie. Alle andere foto’s kunnen later nog van pas komen! Wees vooral altijd vriendelijk, en dus vooral niet arrogant. Probeer professionaliteit achter te laten, dit kan beginnen bij het correct gebruik van de Nederlandse taal.

2. Vindbaarheid

Zorg voor vindbaarheid op de plaatsen waar jouw doelgroep ook aanwezig is. Een website, blog of themasite is de perfecte manier. Maar meestal hebben modellen enkel een facebook pagina ter promotie van het portfolio. Zorg dus voor een professionele aanwezigheid op verschillende kanalen. Een visitekaartje is iets wat je altijd bij je hebt!

3. Eindeloos veel oefenen

Het is belangrijk dat je veel oefent, iedere dag weer. Probeer bv. zoveel mogelijk te oefenen op je manier van stappen, gezichtsuitdrukkingen…Model zijn is soms hard werken, het vereist tijdens een grote fotoshoot inzet en uithoudingsvermogen. Vergeet niet dat een fotograaf van een betaald model verwacht dat ze kan poseren!

4. Ieder uur van de dag

Vergeet niet, als je model bent moet je het hebben van je uiterlijk. Model ben je dus altijd! Zorg dat je er te allen tijde representatief op staat, netjes aangekleed, goede make up en haren in model. Als allround model is een natuurlijke of aangeleerde sierlijkheid en elegantie van belang. Het is geen kwestie van hebben of niet hebben. Het valt te leren, net zoals het leren op hoge hakken te lopen. Bestudeer de bewegingen van andere modellen die dit al kunnen. Oefen voor de spiegel je gelaatsuitdrukkingen.

5. Modellen zijn van vele markten thuis!

Als model is het belangrijk dat je breed toepasbaar bent, daarmee vergroot je de markt. Zorg er daarom voor dat je veel verschillende poses en looks in huis hebt, daag jezelf steeds opnieuw uit.

6. Aan een contracten moet je zelf voordelen hebben

Velen hebben zich vastgeketend aan een modellenbureau d.m.v. een zogenaamd exclusiviteitscontract. Vraag jezelf altijd af : welke voordelen zitten er voor mij aan? Handel dus altijd vanuit gezond verstand en eventueel pas na goed te zijn ingelicht door ervaringsdeskundigen (ouders, advocaat, andere modellen, ...). (raad van een advocaat is altijd gratis!!)
Kom je dus bij een modellenbureau waar ze onmiddellijk een exclusiviteit contract willen laten ondertekenen, laat dan een clausule met werkgarantie mee opnemen in het contract. Exclusiviteit kan goed werken voor beide kanten maar enkel indien jij er voldoende aan overhoudt tegen eerlijke condities. Lees reactie van andere modellen op forums, via Google kun je dus al min of meer ontdekken welk bureau goed aangeschreven staat.

7. stel je professioneel op

Modellenwerk is business. En afspraak is afspraak. Je dient je verantwoordelijkheden als model dan ook te nemen. Dat betekent dus geen avondje stappen de dag voordien. Ook al zit je juist in de leeftijd dat dit zo aanlokkelijk is. Denk ook na over het modellenbureau. Als jij een waardeloze indruk achterlaat in de fotosessie is het hun naam die schade oploopt en wat te denken van de ondernemer die geld betaalt voor de fotoshoot? Dit kun je dus gewoonweg niet maken!

Leer als model zakelijk te denken neem dit werk / beroep serieus, en je zult wel eens verbaasd kunnen staan van het resultaat.

Enkele richtlijnen van Fotostudio22 Casting:

- Personen jonger dan 18 jaar moeten altijd vergezeld zijn door één van de ouders

- Wij zijn GEEN modellenbureau en beloven ook GEEN opdrachten. Het gaat om de ervaring!

- Geen Lidmaatschap of verplichtingen!

- Wij zoeken mensen in alle leeftijden!

- Wij geven enkel Tips en Advies, niet meer of minder!

Doelstellingen Fotostudio22

Fotostudio22 wil je op elk fotografisch vlak ten dienste staan waarbij het verhuur van onze fotostudio’s het hoofddoel is! Onze fotostudio is steeds in beweging. Het continu aanpassen van decors in de 5 studio's is ons doel. Het resultaat is een fotostudio op maat van de fotograaf. Overtuig uzelf en kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen.

Contacteer ons

+32 (0)14728656

info(;at;)fotostudio22.be

www.fotostudio22.be